Звездата на Интер и Хърватия Иван Перишич се очертава като потенциална трансферна цел за Челси. „Сините“ търсят играч, който може да действа като ляв бек след контузията на Бен Чилуел. Перишич е играл на тази позиция за Интер този сезон и може да бъде решение на проблемите на мениджъра Томас Тухел.

Договорът на 32-годишния хърватин изтича в края на сезона и Интер ще обмисля дали да не го продаде през януари, вместо да рискува да го загуби без пари през лятото. Тотнъм и Арсенал също проявиха интерес, но преминаването на „Стамфорд Бридж“ би се харесало повече на Перишич, пише „Mirror“.

Все още се смята, че Перишич е готов да пидпише нов договор с „нерадзурите“, с които той подписа през 2015 година, но само, ако клубът има проект, който ще отговаря на амбициите му. Опасното финансово положение на Интер ги принуди да продадат Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими през лятото и Перишич иска да разбере дали клубът все още е сериозно насочен към предизвикателствата за големите отличия.

Не се очаква Челси да не може да разчита на Чилуел отново този сезон, което прави нуждата им от нов играч на левия бек от първа необходимост.

„Сините“ бяха свързани с Люка Дин, но не успяха да се споразумеят с Евертън, тъй като искаха само да вземат французина под наем, а Астън Вила го закупи за постоянно. Лондончани обаче си върнаха левия бек Кенеди, който беше под наем във Фламенго.