Ръководството на Челси е отхвърлило първата оферта на Интер за наем на белгийския нападател Ромелу Лукаку. Италианският клуб е предложил 5 милиона евро за 29-годишния играч, но лондончани са отклонили предложението, твърди журналистът Фабрицио Романо, като се позовава на „Sky Sports“.

Преговорите обаче ще продължат през седмицата, тъй като желанието на Лукаку е да се завърне при „нерадзурите“. Той вече е съобщил за желанието си на мениджъра Томас Тухел и новия собственик Тод Боели.

От Челси високо оценяват Лукаку, като първоначално искаха 25 милиона евро за отдаването му под наем, но в течение на преговорите намалиха изискванията си до 12 милиона евро. Цифрата обаче драматично се разминава с предложението на Интер.

В същото време изпълнителният директор на италианския гранд Алесандро Антонело потвърди желанието на нападателя на Челси Ромелу Лукаку да се завърне при „нерадзурите“.

„Искаме да спазваме правилата на финансовия феърплей до сезон 2024/25. Можем да направим всичко, стига да е икономически обосновано за нас. Лукаку има голямо желание да се върне, но трябва да оценим финансовата тежест на този трансфер. Ще се опитаме да го направим в точното време“, заяви Антонело пред „Sky Sports“.

Лукаку се завърна в Челси преди сезон 2021/22. Лондонският клуб плати на Интер 97,5 милиона лири. Белгиецът отбеляза 15 гола и даде 2 асистенции в 44 мача за лондончани във всички турнири през миналия сезон. Договорът на 29-годишния футболист със "сините" от британската столица е до 30 юни 2026 година.