Челси не се е отказал от идеята да привлече капитана на Уест Хем Юнайде – Деклан Райс, но ще трябва да пребори конкуренцията в лицето а градския си съперник Арсенал, пише журналистът на Sky Sports Флориан Плетенберг.

„Челси определено е в надпреварата за Деклан Райс и има голям интерес към него – потвърдено! Той е един от топ кандидати за укрепване на халфовата линия на тима“, съобщава в Twitter Платенберг.

Отборът на Греъм Потър вече пръсна колосалните 120 милиона евро за Енцо Фернандес през януари, но ще продължи с големите трансфери и през лятото.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Очаква се Райс да напусне „чуковете“ след края на сезона, въпреки че настоящият му договор изтича през лятото на 2024-а година. 24-годишният полузащитник е основен футболист в състава на Дейвид Мойс и не е пропуснал мач от Висшата лига през този сезон, като отбеляза два гола и даде две асистенции.

Арсенал е силно свързван с привличането на английската звезда, въпреки че продължава да се интересуват и от звездата на Брайтън Мойсес Кайседо.

Лидерът във Висшата лига се стреми да подобри състава си, тъй като се подготвя за завръщането си в Шампионската лига за първи път от шест години насам. Мениджърът Микел Артета вече подсили халфовата линия през януари с привличането на европейския шампион от Челси Жоржиньо.