Челси е имал желанието да привлече още един полузащитник в последния ден от януарския трансферен прозорец. New York Times твърди, че „сините“ са се опитали да отмъкнат Софиан Амрабат от Фиорентина, който направи силно Световно първенство с екипа на Мароко.

Тимът от Флоренция отхвърли предложение от страна на Барселона за наем на халфа със задължителната опция да бъде закупен за 40 милиона евро през лятото. Това обаче не се е харесало на самия Амрабат, който отказа да тренира в знак на протест. Оказва се обаче, че е имало още един претендент за неговия подпис. Става въпрос за бил Челси, макар по същото време Тод Боули да е правил всичко възможно да се разбере с Бенфика за трансфера на Енцо Фернандес.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Собственикът на лондонския клуб се свързал с ръководството на „виолетовите“, откъдето обявили огромна цена за своя футболист. Американецът определил сумата като неприемлива, при което директор на Фиорентина му отвърнал:

„Как би се почувствал, ако някой клуб се появи в последния ден на трансферния прозорец и се опита да отмъкне един от най-ценните играчи на Челси на безценица?“.

По този начин разговорът внезапно приключил, а Челси се е отказал от мароканеца. По този начин  Амрабат, който впоследствие се извини на всички в клуба за поведението си, ще доиграе сезона с екипа на „Ла Виола“.