На вратаря на Челси - Едуар Менди, му е било казано, че може да напусне клуба това лято, тъй като той не влиза в плановете на мениджъра Греъм Потър, който иска да продължи с възобновяването на състава, твърди The Mirror. „Сините“ също така трябва да намалят броя на играчите в първия отбор след големите инвестиции миналото лято и през януари.

Менди, който беше номер 1 при Франк Лампард и Томас Тухел, но беше изместен от Кепа Арисабалага след пристигането на Потър, е сред тези играчи, за които ръководството на лондончани ще изслуша предложения.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

30-годишният сенегалски национал е в последните 18 месеца от договора, който подписа, когато пристигна от Рен по нареждане на Петър Чех през 2020-а година. Той бързо се утвърди като един от най-добрите вратари във Висшата лига, като запази 16 „чисти“ мрежи още в първия си сезон. Той също така изравни рекорда от девет „сухи“ мрежи в Шампионската лига в сезона, в който Челси спечели турнира под ръководството на Тухел.

Контузията му обаче му коства титулярното място, когато Потър пое тима от „Стамфорд Бридж“ през месец септември миналата година и, въпреки че замести Кепа, когато испанецът не беше на разположение, най-скъпият вратар в света запази доверието на своя мениджър.

28-годишният Кепа отново бе поставен между гредите при равенството 2:2 срещу Евертън в събота вечерта, а Маркус Бетинели беше на резервната скамейка. През този сезон Менди има 11 мача във всички турнири, в които е допуснал 15 гола и е запазил една „суха“ мрежа.