Собственикът на Челси - Тод Боули, ще продължи с гръмките трансфери и през следващото лято. През последните два трансферни прозореца лондончани пръснаха около 600 милиона евро за нови футболисти, но изглежда това не е достатъчно и след края на сезона се очакват още нови играчи, които да вдигнат класата на отбора.

Един от набелязаните футболисти пък е звездата на Нюкасъл Бруно Гимараеш, твърди The Telegraph. 25-годишният плеймейкър се превърна в истинска сензация след пристигането си на „Сейнт Джеймсис Парк“ от Олимпик Лион през лятото. На него се приписва основна роля за прекрасното представяне на отбора от началото на сезона.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Подобен играч с качествата на бразилския национал липсва в състава на Челси и това е причината от клуба да насочат поглед към него. Със сигурност обаче евентуална сделка за Гимараш ще струва доста скъпо на лондончани, като може да се наложи клубът отново да счупи трансферния си рекорд, след като преди това стори това с привличането на друг халф в лицето на Енцо Фернандес от Бенфика за 120 милиона евро.

От Нюкасъл все пак се надяват да задържат бразилеца в състава и вече мислят да му предложат нов договор с по-голяма продължителност и с по-добри финансови параметри. „Свраките“ също разполагат с доста солиден финансов гръб и нямат никаква нужда да продават един от най-важните си играчи.

Откакто пристигна в клуба Гимараеш има на сметката си 43 мача, 9 гола и 4 асистенции.