Отборът на Челси не се отказал от идеята да привлече звездата на Уест Хем Деклан Райс и ще опита да отмъкне през януарския трансферен прозорец. Райс се доказа като един от най-добрите млади играчи в Англия, след като блесна за Уест Хем в сърцето на полузащитата и привлече интереса на лондонския съперник на „чуковете“.

„Сините" бяха близо до негов трансфер през лятото, но не успяха да отправят оферта от 60 милиона паунда, тъй като като не успяха да се разделят с редица ненужни играчи.

Според „The ​​Athletic“, Челси се надява Райс да откаже предложението на Уест Хем за нов договор и да предпочете да заиграе на „Стамфорд Бридж“.

Мениджърът Франк Лампард иска да добави Райс към състава си, тъй като вижда в лицето на англичаните като на перфектния халф за полузащита на тима.

Съобщава се, че Уест Хем подготвя ново предложение за Райс, която ще удвои заплатата му до 120 000 британски лири на седмица. Въпреки че настоящият договор на полузащитника изтича през 2024 година, „чуковете“ ще предложат едногодишно удължаване, за да откажат Челси преди трансферният прозорец да бъде отвори отново през януари.