Челси обмисля изненадващ трансфер на Андреас Перейра от Фулъм като възможен заместник на Мейсън Маунт, но може да се сблъска с конкуренция от страна на Атлетико Мадрид и Пари Сен Жермен. Преговорите за нов договор между английския национал и „сините“ са в застой и има реална възможност полузащитникът да напусне „Стамфорд Бридж“ без пари, когато настоящото му споразумение изтече през лятото на 2024-а година.

Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се интересуват от Маунт, което е накарало Челси да се насочи към Перейра като негов възможен заместник и ESPN твърди, че „сините“ следят ситуацията му на „Крейвън Котидж“.

Бразилецът премина във Фулъм от Манчестър Юнайтед миналото лято за около 10 милиона паунда и се наслаждава на впечатляващ първи сезон в западен Лондон. Той е вкарал три гола в 32 изяви досега през тази кампания и само петима играчи във Висшата лига са записали повече от шестте асистенции на Перейра.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Фулъм оценява 27-годишния халф между 25 и 35 милиона паунда, а договорът му изтича в края на сезон 2025/2026 с опция за удължаването му с още допълнителни 12 месеца. В договора му има клауза от 15 милиона паунда в случай, че лондончани изпаднат от Висшата лига, но това изглежда почти невъзможно, тъй като отборът на Марко Силва е на девето място и се бори за участие в европейските клубни турнири.

Добрата форма на Перейра не е останала незабелязана в цяла Европа, като Атлетико Мадрид и Пари Сен Жермен също се интересуват от бразилеца. Той бива смятан за рентабилна опция за ПСЖ, който може да има проблеми с финансовия феърплей.

Бъдещето на Перейра може да зависи и от ситуацията с мениджъра Марко Силва, към когото има интерес от различни клубове от Висшата лига. Смята се, че 27-годишният халф е щастлив на „Крейвън Котидж“, но трудно би отказал възможността да се присъедини към един от водещите клубове в Европа.