Челси не се отказва ни най-малко от битката за полузащитника си Еден Азар, пишe АS. В опитите си да задържат желания от Реал Мадрид белгиец на „Стамфорд Бридж“, „сините“ са готови не само да подобрят параметрите по договора на халфа, но и да го превърнат в абсолютен лидер в съблекалнята.

Твърди се, че Маурцио Сари иска да направи Азар първи капитан на тима. Това неимоверно е сериозно признание за футболиста, който е сред водещите трансферни цели на Кралския клуб още отпреди година.

Роман Абрамович е готов да удължи срока на договора на Азар, като се има предвид, че настоящият контракт изтича през 2020 година. Отделно от това, босът е склонен да увеличи възнаграждението на национала на „червените дяволи“  на 17.5 милиона евро годишно.

Припомняме, че се твърди, че Азар иска да напусне английския гранд, за да удовлетвори стремежите си да играе в Шампионската лига. Лондончани не успяха да се класират за най-апетитната клубна надпревара на Стария континент през новия сезон. Тимът се класира на пето място в Премиърлийг през 2017/18.

Сари увърта за бъдещето на Азрат, Куртоа и Уилиан

Фабрегас: Азар е много важен за Челси

Азар в Реал = мисия невъзможна