Челси са осъществили контакт с футболиста на Борусия Мьонхенгладбах - Ману Коне, към когото интерес има още от страна на Пари Сен Жермен, но „сините“ се смятат за фаворити за подписа на полузащитника. Младежкият национал на Франция се присъедини към „жребчетата“ през януари 2021-а година от Тулуза.

21-годишният Коне е в отлична форма за отбора на Даниел Фарке този сезон и привлече интереса на някои от най-големите европейски клубове. Сега Sport Bild твърди, че Челси и ПСЖ са разпитвали за ситуацията с халфа. Изданието добавя, че клубът от „Стамфорд Бридж“ има предимство, тъй като Коне „мечтае“ да играе във Висшата лига.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Въпреки че похарчи рекордните 120 милиона евро за Енцо Фернандес през януари, Челси ще търси нов дефанзивен полузащитник през лятото. „Сините“ ще се опитат да вземат футболист с подобен профил, за да може Фернандес да действа по-напред.

Тимът на Греъм Потър също е свързван още с капитана на Уест Хем Юнайтед - Деклан Райс и Мойсес Кайседо от Брайтън.

Германската медия пише още, че агентите на Коне са се срещнали със спортния директор на Гладбах Роланд Виркус, за да обсъдят евентуален трансфер на халфа през лятото. Очаква се „жребчетата“ да поискат около 28-30 милиона евро Коне, който ще има две години до края на договора си.

Към днешна дата полузащитникът има 50 мача за Гладбах, отбелязвайки три гола, като първият му беше при победата с 5:0 над Байерн Мюнхен в турнира за Купата на Германия през миналия сезон.