Английският Челси се очаква да закупи вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума през лятото, съобщават медиите в Италия. Calciomercato пише, че Франк Лампард е набелязал стража на „росонерите”, който е считан за идеален заместник на неубедително представящия се „най-скъп вратар” в света – Кепа Арисабалага.

В последните часове пък стана ясно, че италианският гранд се интересува от услугите на защитника на "сините" - Андреас Кристенсен.

Испанският страж може и да напусне „Стамфорд Бридж”, а лондончани вече виждат неговия заместник в лицето на Джиджи Донарума. Италианският вратар обаче има опциите пред себе си от Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, а италианското издание смята, че лондонският тим изпада чак на трето място, ако се стигне до избора му.

21-годишният Донарума има договор с Милан до 2021-а година, а миланският колос възнамерява да се раздели с него, за да получи сериозна финансова инжекция чрез агента Мино Райола. Твърденията са, че Милан ще изиска поне 60 милиона евро за вратаря си, за да се започнат каквито и да било преговори.