Челси е изправен пред много тежка ситуация и ще е наложително да се направи масова чистка в отбора през лятото след обявените в понеделник сериозни загуби в размер на 121 милиона паунда за изминалата кампания, твърди The Sun.

Именно тези финансови резултати засилват натиска към шефовете на клуба бързо да осъществят своите ходове, за да могат да балансират финансите на клуба и да се вместят във финансовия феърплей преди да им бъдат наложени санкции. Това положение е подсилено и от представянето в шампионата, където „сините“ заемат едва десетото място във Висшата лига и участието в европейските турнири следващата година е под сериозна въпросителна, макар че тимът е на ¼-финал в Шампионката лига, където ще се изправи срещу актуалния носител на трофея – Реал Мадрид.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Лондончани имат общи загуби в размер на 274 милиона паунда за последните два сезона при допустим лимит от 105 милиона в рамките на три сезона. Именно поради тези причини от „Стамфорд Бридж“ трябва бързо да направят приходи до 30 юни, когато изтича крайната дата на този сезон, тъй като в следващата финансова година ще влизат и голяма част от впечатляващите 545 милиона паунда, които лондончани похарчиха в последните два трансферни прозореца.

The Sun пише, че Челси ще бъде готов да се раздели с футболисти, които са продукт на школата на клуба, сред които са Мейсън Маунт, Трево Чалоба, Конър Галахър, Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсън-Одой, които не струват нищо на клуба, тъй като са продукт на академията. Други имена, които са спрягани за напускане, са Матео Ковачич, Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич, както и вратарят Едуар Менди. Изненадващото име в списъка пък е това на Бен Чилуел, за когото от изданието твърдят, че Манчестър Сити харесва много и са готови да платят 70 милиона паунда, за да го вземат на „Етихад“.

Ръководството на Челси ще трябва бързо да осъществи тези сделки, което ги поставя в неизгодна позиция, тъй като те ще са притиснати от времето и крайния срок 30 юни. Общите загуби на Челси за последните три кампании са 242 милиона паунда, но от Висшата лига обявиха известни облекчения в последно време поради ограниченията покрай пандемията от COVID-19.