Отборът на Челси е решен на всичко да изпревари конкуренцията за подписа на Джейдън Санчо това лято. Мениджърът на тима Франк Лампард се е примирил с идеята, че клубът ще трябва да прати исканата сума от Борусия за младата английска сензация, която възлиза на 120 милиона паунда. Другите замесени отбори в трансферната сага - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул обаче няма да се откажат така лесно и са готови да наддават за 19-годишното крило.

Очаква се тийнейджърът да напусне Дортмунд, след като прави поредния прекрасен сезон в Германия, в който досега е отбелязал 17 гола във всички състезания. Завръщането в родината му изглежда изключително вероятно. Според „Evening Standard“ Челси е готов да инвестира сериозно през лятото и е готов да заплати исканите 120 милиона паунда за Санчо. След като загуби Еден Азард миналото лято „сините“ не успяха да привлекат негов заместник в последните два трансферни прозорци.

Двата манчестърски гранда обаче са готови да се състезават с лондончани и също да отправят сериозна оферта. Ливърпул е най-малко вероятно от четирите отбора във Висшата лига да направи оферта за Санчо, тъй като няма как да му се гарантира място в стартовия състав на „Анфийлд“, освен, ако не продаде някой измежду Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.

Дортмунд обаче, от своя страна, има желание да задържи един от най-ценните си футболисти, въпреки че очевидно би се радвал да приеме офертата от 120 милиона паунда, ако някой наситина я предложи. Изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке наскоро заяви, че Санчо няма желание да си тръгва от „Сигнал Идуна Парк“.

„Мисля, че той има чувството, че клубът има добро бъдеще. Според мен не мисля, че иска да си тръгне“.