Челси следи отблизо нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, тъй като отборът от Висшата лига продължава да се оглежда за нов човек, който да поведе атаката през лятото. HITC твърди, че на „Стамфорд Бриж“ се надяват да доведат доказан голмайстор и две от звездите в Серия А са попаднали в списъка им.

Първи избор на Челси си остава нападателят на Наполи Виктор Осимен. Нигерийският национал изстреля партенопеите до първото им Скудето от три десетилетия насам през миналия сезон, а от „Диего Армандо Марадона“ се очаква да около 150 милиона евро за услугите му.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Ако „сините“ се провалят с привличането на Осимен, то отборът на Маурисио Почетино ще се пробва за Лаутаро Мартинес. Аржентинецът има още две години от договора си с „нерадзурите“, които обаче преговарят с него за нов такъв при завишени финансови условия. Интер е готов да превърне Мартинес в най-добре платения играч в отбора, за да си гарантира оставането му на „Джузепе Меаца“.

Бившият нападател на Расинг Клуб има 23 гола в 26 мача в Серия А и общо 26 попадения във всички турнири през този сезон и изглежда решен да завърши кампанията както със „Златната обувка“ в Италия, така и с титлата от Калчото. Отборът на Симоне Индзаги има 14 точки преднина пред градския съперник Милан на върха на таблицата.

Проблем обаче пред Челси ще бъде това колко могат да извадят за някой от двамата нападатели, тъй като клубът на Тод Боули трябва да внимава много с правилата за финансов феърплей. Интер също имаше своите притеснения в този аспект през последните сезони. Споменава се, че оферта от около 95 милиона евро може да изкуши „нерадзурите“ да продадат своя капитан.