Отборът на Челси може да привлече защитника на Щутгарт Борна Соса за 21 милиона това лято, твърдят медиите в Англия и Германия. „Сините“ вече се разделиха с Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, докато капитанът на клуба Сесар Аспиликуета е свързван с трансфер в Барселона, а левият бек Маркос Алонсо е обявил пред ръководството на клуба, че също иска да напусне „Стамфорд Бридж“.

Евентуална раздяла с Алонсо ще остави Челси без много опции на левия бек, като Бен Чилуел все още се възстановява от сериозна контузия на кръстните връзки. 24-годишният Соса може да запълни тази празнина, тъй като показа, че е способен да играе на левия бек.

Хърватинът има 83 мача за Щутгарт, откакто се присъедини от Динамо Загреб през 2018 година. За този период той отбеляза три гола и направи впечатляващите 23 асистенции. Той е играл и шест пъти за националния отбор на Хърватия.

Според „Heidenheimer Zeitung“, Щутгарт е уверил Соса, че ще му бъде разрешено да напусне това лято. А тимът от Бундеслигата е готов да приеме оферта от 21 милиона паунда.

Но Соса не е единственият защитник, с когото Челси е свързван досега през това лято. Съобщава се, че „сините“ се интересуват и от централния защитник на Ювентус Матийс де Лихт, Жул Кунде от Севиля и десния бек на Ланс Джонатан Клаус.