Отборът на Челси е готов да се бори с Манчестър Юнайтед в опитите си да привлече звездата на Атлетико Мадрид Саул Нигуес, тъй като „дюшекчиите“ са понижава исканата цена до 68 милиона паунда. Освен двата английски гранда, към испанеца има интерес от страна още на Пари Сен Жермен, Ювентус и Байерн Мюнхен.

26-годишният Нигуес беше основна част от отбора на Атлетико, който спечели титлата в Ла Лига през изминалия сезон, като завърши кампанията с общо 41 участия. Той е високо ценен на „Уанда Метрополитано“, като има договор до 2026 година, но поради финансови последици от пандемията от коронавирус, от клуба са отворени да го продадат.

Според „Mundo Deportivo“, Нигес има откупна клауза в размер на 130 милиона британски лири. Очаква се обаче Атлетико да изслушава оферти от около 68 милиона британски лири, като към момента Ювентус се смята, че е най-заинтересован.

Мениджърът на Челси Томас Тухел иска да намери нов партньор за Н’Голо Канте, като 22-годишният Деклан Райс от Уест Хем също е свързан с трансфер на „Стамфорд Бридж“.

Челси продължава да следи и бранителя на Интер Ахраф Хакими, към когото интерес има и ПСЖ. Смята се, че „сините“ искат да се подсилят и с нов нападател, като се споменават имената на Ромелу Лукаку от Интер, който е бивш играч на клуба, както и голямата звезда на Борусия Дортмунд – Ерлинг Халанд.