Отборът на Челси е провел първоначални разговори със защитника Антонио Рюдигер за нов дългосрочен договор. „Сините“ искат германският бранител да подпише нова тригодишна сделка, която включва и опцията за една допълнителна година. Споразумението обаче не е близо и дискусиите бяха прекъснати заради избухването на пандемията от коронавирус.

Въпреки това Челси са впечатлени от предствянето на Рюдигер след завръщането си от контузия в слабините през декември и искат да го обвържат поне до 2023 година.

27-годишният германски национал, чиято настояща сделка изтича през 2022 година, се очертава като един от най-добрите централни бранители в Европа и е високо оценен в родината си, като Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са сред неговите почитатели.

Рюдигер бе в центъра на расистки скандал през декември, след като съобщи, че е чул маймунски звуци при победата във Висшата лига над Тотнъм. Полицията обаче не успя да идентифицира извършителя. Впоследствие той каза, че се смята, че "расизмът е спечелил" в този случай.

Бившият играч на Рома и Щутгарт направи 18 участия за Челси през този сезон, като отбеляза два пъти. Той има общо шест гола в 105 участия за клуба от преминаването си за 31,5 милиона паунда от Рома през 2017 година.