Отборът на Челси е готов да счупи трансферния си рекорд, за да привлече звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд това лято. Норвежецът привлече сериозен интерес към себе си, като се твърди, че Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул и Манчестър Юнайтед имат мераци да го привлекат.

„The Athletic“ обаче съобщава, че Челси е решен да вземе 20-годишния Халанд на всяка цена в края на сезона. Той има клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче не може да бъде активирана до края на сезон 2021/2022. Това означава, че, за да позволи на звездата си да напусне това лято, от Дортмунд със сигурност ще поискат доста по-голяма сума от записаната в клаузата.

Според информацията, от Челси са готови да превърнат Халанд в най-скъпия си играч в историята си. Понастоящем низвергнатият вратар Кепа Арисабалага е най-скъпият трансфер на лондончани, след като за него бяха платени рекордните за вратар в историята 71 милиона паунда през 2018 година.

20-годишният Хааланд се присъедини към Дортмунд от РБ Залцбург през миналия януари за само 17,1 милиона паунда. Но стойността му нарасна след невероятната му форма в Бундеслигата. Той има феноменалните 35 гола в 34 мача за „вестфалци“