Новият собственик на Челси Тод Боели е информирал капитана на отбора Сесар Аспиликуета, че клубът не е склонен да изпълни желанието на ветерана да го пусне в Барселона това лято, твърди „The Times“.

32-годишният Аспиликуета обаче остава оптимист, че сделката все още може да бъде осъществена, тъй като Челси се стреми да обнови състава на мениджъра Томас Тухел преди затварянето на трансферния прозорец в края на месец август.

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес иска да добави опита на Аспиликуета към своя отбор, който беше обновен това лято, а ръководството на „Камп Ноу“ продължава да вярват, че може да бъде постигната сделка.

Но Боели е обявил на защитника, че клубът не иска да го пусне и да загуби неговия опит и лидерски умения в началото на сезона след лятото на големите промени. Договорът на Аспиликуета на „Стамфорд Бридж“ изтичаше това лято, но клауза в договора му, свързана с изявите му, задейства автоматично удължаването му с една година.

Тухел е наясно с желанието на Аспиликуета да напусне клуба, където е спечелил всички възможни трофеи и в последните десет години, но германският треньор вече изрази мнение, че едва ли ще му позволи да напусне.

 „Не съм сигурен, че искам да дам на Азпи това, което иска“, каза Тухел миналия месец.