Отборът на Барселона се е договорил за лични условия с Бернардо Силва, но от клуба ще могат да завършат трансфера му, само ако продадат Френки де Йонг. Звездата на Манчестър Сити е дългосрочна цел на испанския гранд и може най-накрая да се премести в Каталуния това лято.

Но финансовите проблеми на Барселона означават, че те няма да могат да завършат сделката за португалския плеймейкър, освен ако не продадат основната цел на Манчестър Юнайтед Де Йонг. Известно е, че „червените дяволи“ са се договорили за трансферната му по евентуалния трансфер на нидерландца.

Халфът обаче не е склонен да премине на „Олд Трафорд“ на фона на спора с Барса за заплатите, които настоящият му клуб му дължи. От Барселона настояват той или да напусне клуба, или да приеме значително намаление на заплатата, за да остане.

Журналистът Мартинес Феран съобщава, че Ман Сити иска около 70 милиона плюс бонуси, за да продаде Силва. Споразумението на Барселона с Юнайтед ще доведе до продажба на Де Йонг за около 72 милиона паунда, което ще покрие разходите за трансфера на Силва.

Всъщност дори беше съобщено, че Юнайтед вече може да поеме разходите за забавените заплати на Де Йонг от 17 милиона паунда, а и също така да му предложи впечатляващите 450 000 паунда седмична заплата.

Въпреки това, Юнайтед може да се сблъска с късен щурм от страна на Челси за нидерландския националг, като участието на „сините“ в Шампионската лига ги прави много по-привлекателна опция.