Личният агент на бразилския футболист на Лийдс Рафиня – Деко пристигна в Барселона. Той ще се опита да убеди ръководството на английския клуб да постигне споразумение с „каталунците“ за трансфера на нападателя, съобщава испанският вестник „Sport“.

Рафиня е помолил своя агент да забави преговорите с Челси, за да изчака развитие около новата оферта и цялостно около интереса на Барселона към него. Както е известно, преди няколко дни в Англия писаха, че „сините“ от Лондон са се договорили с Лийдс за трансфера на бразилеца на стойност от около 70 милиона евро.

Шефовете на Лийдс вече отхвърлиха първата оферта на каталунците. Изглеждаше, че Челси е в доста изгодна позиция да привлече крилото, но те може да бъдат изненадани от офертата на Барса, която също е в размер от 70 милиона евро, допълва пък „The ​​Times“.

До голяма степен „каталунците“ ще могат да дадат подобна сума пари заради обявената сделка за част от телевизионните права на Барселона за следващите 10 години, което ще облекчи поне до определена степен тежката финансова ситуация около отбора.