Пол Погба и Антонио Рюдигер са в списъка на Барселона с трансфери за следващото лято. Дуото от Висшата лига е в последната година на своите договори и тепърва ще преговарят за нови такива.

Според „Mundo Deportivo“, от Барса искат да продължат с привличането на свободни агенти, както вече сториха през изминалото лято, когато на „Камп Ноу“ яха привлечени Мемфис Депай, Ерик Гарсия и Серхио Агуеро.

По-рано се появиха информации, че от Манчестър Юнайтед са определи крайния срок, в който французинът трябва  да вземе решение дали ще подпише нов договор. Смята се, той трябва да е решил това до Коеда.

Според „ESPN“ пък „червените дяволи“ лично са предложили на Барселона услугите на Пол Погба.

Реал Мадрид обаче също следи халфа, а интерес към него има и от страна на бившият му клуб Ювентус. Смята се, че „биаконерите“ имат предимство пред Барса и Реал, тъй като Погба призна преди време, че харесва Торино.

Що се отнася до Рюдигер, Реал също би съперничил на Барса за подписа му. Защитникът, подобно на Погба, може да подпише предварителен договор с новия си клуб от 1 януари. Съобщава се, че германецът държи да получава по 400 000 паунда седмично и затова не бърза да преподписва с Челси.

Останалите имена, които се споменават в списъка на Барса са вратарят на Аякс Андре Онана, който също не смята да подписва нов контракт. Интерес към него има и от страна на Арсенал и Интер.

Полузащитникът на Милан Франк Кесие също е сред имената за потенциални трансфери. „Каталунците“ обаче ще трябва да се справят с конкуренцията от страна на Ман Юнайтед, който ще се опита да го привлече, ако Погба напусне.

В доклада се посочва също, че въпреки от Барса ще се стреми да подсилят отбора си със свободни агенти, това не изключва поне един голям и скъп трансфер. Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд е играч, с когото Барселона е свързан през последните седмици.

21-годишният норвежец има клауза за откупуване в размер на около 75 милиона евро, която ще стане активира през следващото лято.