Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета е в напреднали преговори с Барселона за трансфер през следващото лято. Защитникът, който пристигна в Лондон през 2012 година от Олимпик Марсилия, има договор само до края на настоящия сезон.

Това ще позволи на клубове извън Обединеното кралство да подпишат предварителен договор с испанеца още през следващия месец. Сега „El Nacional“ твърди, че вече Аспиликуета е в напреднали преговори с каталунския гранд. Вестникът посочва, че треньорът Шави Ернандес лично настоява сделката да бъде осъществена, като президентът на клуба Жоан Лапорта също е дал своето съгласие.

Евентуален трансфер на Аспиликуета обаче би довело до края на краткосрочното завръщане на Дани Алвеш в клуба. Бразилецът подписа с Барселона по-рано тази година, но не може да играе до януари. Ако свободният трансфер на Аспиликуета бъде финализиран, това няма да означава подновяване на договора за Алвеш след лятото, допълва изданието.

Аспиликуета получи капитанската лента от Томас Тухел този сезон, но наскоро той беше оставен извън състава. 32-годишният футболист се появи само в един от последните седем мача на Челси във Висшата лига, като остана на пейката за шестте двубоя, които пропусна.