Легендата на Челси и на Германия Франк Лампард смята, че Тимо Вернер ще има нужда от време, за да се адаптира към по-бързото темпо на игра на Острова в сравнение с Германия. 

Германските медии избухната през последните дни, че "сините" от Лондон са спечелили битката за подписа на звездата на РБ Лайпциг, изпреварвайки Ливърпул. Въпреки че сделката още не е по никакъв начин официализирана, бившият халф Балак излезе с някои съвети към Вернер.

"Смятам, че решението е добро и за двете страни. Футболът в Англия пасва на характеристиките на Тимо. Той е избрал Челси, защото е видял в тяхно лице отбор, в който ще може да получава редовно шансове за изява, което е много важно за него", започна бившият национал на Германия. 

"Ще бъде голям плюс за Тимо, че той ще има възможност да играе с още по-добри играчи в новия си тим. Темпото в Англия, разбира се, е много по-висок от този в Германия. За нападателите особено е много по-интензивно, има много повече единоборства", завърши Балак пред авторитетното германско издание "Кикер".