Германският шампион Байерн Мюнхен се присъединява към Барселона в битката за защитника на Челси Андреас Кристенсен, пише „Daily Mail“. 25-годишният датчанин има договор само до края на сезона и вече е свободен да преговаря с чуждестранни клубове. По-рано през сезона му беше предложен нов контракт от Челси, но все още бранителят не е дал съгласието си.

Сега Байерн и Барса са разглеждани като основните опции пред Кристенсен, но Борусия Дортмунд и Атлетико Мадрид също следят ситуацията.

В същото време Челси също продължава да търси нов краен защитник, въпреки че си върна Кенеди от наема му във Фламенго. Контузиите на Бен Чилуел и Рийс Джеймс оставиха мениджъра Томат Тухел единствено с Маркос Алонсо като опция и затова „сините“ решиха да си върнат Кенеди.

Преди това те получиха „не“ на три пъти от Олимпик Лион, които отказаха да върнат Емерсон Палмиери от наема му. Смята се обаче, че лондончани имат интерес към Серджино Дест от Барселона, който е оценяван на около 20 милиона.

Ако Челси загуби Кристенсен, тогава „сините“ могат да се насочат към зентралния защитник на Байерн Никлас Зюле. Говори се, че 26-годишният германски национал е отхвърлил предложението за нов  договор, а също така е отклонил възможността и да се присъедини към Нюкасъл Юнайтед.

Барселона също се интересува от услугите на Зюле и, ако Кристенсен или Антонио Рюдигер, който също има договор с Челси до края на сезона, напуснат „Стамфорд Бридж“, тогава Челси и мениджърът Томас Тухел ще трябва да действат бързо, за да подпишат с двамата германци.