Европейският шампион Байерн Мюнхен е взел окончателно решение за бъдещето на защитинка Жером Боатенг, който няма да получи нов договор. Настоящият контракт на бранителя е само до края на сезона.

Тази информация се различава с написаното от „Kicker” само преди дни, откъдето твърдяха, че клубът иска да го задържи и затова ще му отправи оферта за контракт за още 12 месеца. От около две години насам постоянно се спекулира, че той може да бъде продаден, но вдигна нивото си и се утвърди като един от най-добрите защитници в Бундеслигата.

Сега обаче „Bild“ твърди, че Байерн няма да предложи удължаване на договора му. Съобщава се, че Байерн се интересува от Даю Упамекано от тима на РБ Лайпциг като негов заместник.

В доклада се добавя, че Челси, Арсенал и Тотнъм са заинтересовани да вземат Боатенг като свободен агент през следващото лято.

Освен Боатенг, Байерн е изправен пред перспективата да загуби и Дейвид Алаба следващото лято. Австриецът не успя да се споразумее за нова сделка и в началото на месеца клубът заяви, че той ще бъде свободен да си тръгне.

Ливърпул, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Барселона прояват интерес към универсалния защитник.