Еден Азар поставил условие на Челси, за да продължи да носи синята фланелка. Това твърдят на Острова, като се позоват на анонимни източници, близки до клуба.

Неуспехът на Челси може да е късмет за Реал Мадрид

Белгиецът има договор до 2020 година, а за да остане на „Стамфорд Бридж“ изискал гаранции, че тимът ще върне високото си ниво. Полузащитникът искал трофеи и участия в Шампионската лига. Лондончани не успяха да се класират за комерсиалната надпревара. След като през 2017 година вдигнаха титлата, сега не успяха да влязат в четворката и финишираха пети във Висшата лига.

Шанс за купа през актуалната кампания има, но това не било достатъчно за Азар, твърдят още в Англия. Челси ще се бори за ФА Къп на 19 май срещу Манчестър Юнайтед.

Конте: След такава игра първи отговаря треньорът

От друга страна, се напомня, че Еден Азар е трансферна цел на Реал Мадрид. „Белите“ искаха да го закупят още през лятото на 2017 година, но до сделка не се стигна. При всички случаи актуалният европейски клубен шампион може да задоволи стремежите на Азар, което може да наклони везните в посока Мадрид. Говори, че босът на Челси Роман Абрамович ще иска минимум 100 милиона евро за халфа.