Лидерът в испанската Ла Лига Атлетико Мадрид има интерес към защитника на Челси Сесар Аспиликуета, пише „El Gol Digital“. 31-годишният футболист, който е и капитан на лондончани, има договор до 2022 година, но още няма информация дали иска да го удължи. Ако преговорите между двете страни се проточат, се смята, че и други отбори щесе опитат да отмъкнат испанския национал.

Диего Симеоне има проблеми с честите контузии на Хосе Хименес, а Марио Ермосо, Фелипе и Стефан Савич показват колебливи игри, когато са на терена. Привличането на Аспиликуета би бил отличен ход, но Челси няма да се раздели лесно с един от лидерите си.

Gulliver/Getty Images
44 снимки

Аспиликуета е юноша на Осасуна и записа 99 мача за тима от Памплона в Ла Лига между 2007 и 2010 година. Последваха два сезона в Олимпик Марсилия, а през 2012 година защитникът подписа с Челси срещу 7 милиона паунда.

Със „сините“ той стана два пъти шампион във Висшата лига, по веднъж спечели ФА Къп и Купата на Лигата, а освен това два пъти вдигна трофея в Лига Европа.

През настоящия сезон Аспиликуета има общо 35 мача във всички турнири за Челси, в които е записал един гол и две асистенции.