Собственикът на Челси Роман Абрамович се е заел със задачата да върне бившата звезда на тима Еден Азар на „Стамфорд Бридж“. 30-годишният белгиец придоби почти легендарен статус по време на 7-годишния си престой при „сините“, преди през 2019 година да премине в Реал Мадрид. Сега руският милиардер е готов отново да го върне в клуба, твърди „El Nacional“.

Азар пристигна с големи очаквания в Реал, но така и не може да покаже най-доброто, на което е способен на „Сантиаго Бернабеу“, като е преследван от чести контузии. До момента той има 55 мача и едва 5 гола на сметката си за „Лос бланкос“. Затова мадридчани едва ли ще го спрат, ако получат достатъчно добра оферта.

Твърди се, че вече е имало разговор по този въпрос между президентите на двата клуба Роман Абрамович и Флорентино Перес. Сделката може да бъде взаимноизгодна, тъй като в Реал имат нужда да освободят място и да съберат средства за привличането на двете си големи цели за следващото лято в лицето на Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд.

Самият Азар също е заинтригуван от възможността да се завърне при лондончани. Той се надява, че там ще успее да възроди кариерата си и да се завърне към най-добрата си форма.

От Реал обаче може да се възползват от потенциалното завръщане на Азар в Лондон и ще поискат да вземат Рийс Джеймс в замяна. Но вероятно ще трябва да извадят значителна сума в допълнение към Азар, за да имат някакъв шанс да сключат подобна сделка.

Дани Карвахал се бори с контузии от началото на сезона и Реал има нужда от десен бек. Смята се, че треньорът Карло Анчелоти е хвърлил око именно на 21-годишния английски национал.

Джеймс обаче взе участие в само шест мача във всички турнири през този сезон и според информациите е недоволен от моментната си ситуация в клуба.