Нападателят на Евертън Ромелу Лукаку забавя подписването на своя договор с „карамелите“, защото се ослушва за оферта от страна на Челси, твърди репортерът Кристоф Терьо, който е кореспондент на белгийското издание „Het Laatste Nieuws“ от Лондон.

Терьо публикува на страницата си в социалната мрежа Twitter своя разговор с Лукаку, в който нападателя е категоричен, че не бърза да подновява своя договор с Евертън.

На всичко отгоре Лукаку е категоричен, че все още не е постигнал споразумение с Евертън за продължаването на своя контракт, въпреки последните информации, които излязоха.

Според журналиста, нападателят при всички положения ще изчака до лятото, за да види дали от Челси няма да изпратят оферта за него и едва след това ще вземе решение дали ще продължи договора си с Евертън.

Мениджърът на "сините" Антонио Конте не крие, че харесва головата машина на "карамелите" и смята, че след като той вече натрупа достатъчно опит във Висшата лига може да помогне на тима.

Лукаку още мотае Евертън за новия договор

Челси при всички положения ще се опита да привлече класен нападател през летния трансферен прозорец, като до този момент се смяташе, че първата опция пред Конте е Алваро Мората от Реал Мадрид. Евентуалната продажба на Диего Коста може да принуди лондончани да привлекат двама нови нападатели и при това положение Челси със сигурност ще се насочи към Лукаку. Към Коста има много сериозен интерес от няколко китайски отбора, които са готови да извадят много милиони за него.

В Евертън сигурни, че ще задържат Ромелу Лукаку