Челси отхвърли оферти на стойност 35 млн. паунда от Барселона и Атлетико Мадрид за Уилиан, съобщава Sky Sports. Бразилското крило навлезе в последните 12 месеца от своя контракт на „Стамфорд Бридж“ и независимо от възможността да го загуби като свободен агент следващото лято, Челси е готов да го задържи в редиците си и за следващата кампания.

В момента „сините“ карат първата част от своето трансферно ембарго, наложено от ФИФА за следващите два трансферни прозореца, като продадоха талисмана на клуба Еден Азар на Реал Мадрид за първоначалната сума от 88 млн. паунда миналата седмица. „Сините“ може и да не загубят Уилиан безплатно следващото лято, ако се договорят с бразилеца за нов двугодишен договор.

Барселона има интерес към услугите му от известно време, като лондончани вече отхвърлиха три оферти на „блаугранас“ миналото лято, като последната от тях бе на стойност повече от 55 млн. паунда. Тимът поднови интереса си през януари, но отново не успя да достигне до сделка със „сините“. Уилиан се присъедини към Челси от руския Анжи Махачкала за 30 млн. паунда през 2013 и помогна на клуба да спечели Висшата лига през 2015 и 2017. Той има общо 292 мача за „сините“, като в тях е отбелязал 52 гола. /БГНЕС