Франк Лампард чака с нетърпение и гордост първия си мач като мениджър на Челси в Шампионската лига, но за мача срещу Валенсия утре на Стамфорд Бридж ще бъде без германския защитник Антонио Рюдигер.

Лампард, който е водещ реализатор в историята на Челси, е пред исторически дебют като треньор в Шампионската лига. Бившият английски национал има късмета да бъде начело на тима при завръщането му сред най-добрите в Европа, където го класира Маурицио Сари.

"Тони е контузен. Той е измъчван от малък проблем в бедрото и ще се внимава със състоянието му в следващите няколко седмици, като по-късно днес ще премине и преглед на скенер, заяви Лампард на пресконференцията си днес.

Рюдигер, който е германски национал, изигра първия си мач за сезона през изминалия уикенд, но трябваше да напусне на полувремето мача с Уулвърхямптън заради болки във вътрешната страна на бедрото.

Лампард също така ще бъде без защитника Емерсон Палмиери, докато халфовете Н'Голо Канте и Калъм Хъдвсън-Одой не са готоми за срещата, тъй като продължават да се възстановяват от контузии.

Челси не игра в Шампионската лига миналата година, но спечели Лига Европа под ръководството на италианеца Сари, който след края на сезона се раздели със сините от Лондон и пое Ювентус.

А за сегашният мениджър на тима спомените от Шампионската лига са много романтични, след като вкара дузпа при успеха на финала над Байерн (Мюнхен) през 2012-а година. Но самият той днес показа, че не е завладян от илюзии преди дебюта си и отчете сложността на група Н, където са още Валенсия, Аякс (Амстердам) и френския Лил.

"Горд съм съм, че на мене се падна честта. Предстоят ни много невероятни нощи в Шампионската лига. Невероятно преживяване е да бъда начело на Челси в най-успешния клубен турнир, радва се бившият плеймейкър./БТА