В отбора на Челси са притеснени, тъй като Бен Чилуел може да пропусне останалата част от сезона. Причината за това е контузията на крайния бранител, която той получи при победата над Ювентус с 4:0 в Шампионската лига във вторник.

Той бе сменен принудително през втората част и в лагера на „сините“ имат опасения, че английският национал може да е увредил кръстни връзки в коляното.

Сега в Челси чакат да разберат степента на контузията, но „Sun“ и „Guardian“ твърдят, че има опасения, че може проблемът да е сериозен и Чилуел ще трябва да отсъства между шест и девет месеца.

Това не само ще го накара да пропусне останалата част от вътрешния сезон, но може да наруши и подготовката му за Световното първенство в Катар, което започва в края на ноември 2022 година.

Чилуел се превърна в ключов играч под ръководството на Томас Тухел след неубедителен старт на сезона. Той е титуляр, след като спечели мястото си от Маркос Алонсо, а впечатляващата му форма му позволи да започне и двата мача на Англия през последната международна пауза.