Финалът в Шампионската лига с Пари Сен Жермен от миналия сезон е "много по-различен" от тазгодишния с Челси, категоричен е мениджърът на лондончани Томас Тухел. Той загуби битката за трофея срещу Ханзи Флик и Байерн Мюнхен през 2020-та, а сега се изправя пред не по-лека задача - Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола.

"Това е различен отбор и различна ситуация. Ако бях футболист на Челси, не би ми било приятно треньорът да говори за мачове с други отбори. Да, всички се учим от загубите, но този случай не е такъв. Няма как да посоча с пръст миналогодишния финал пред тези момчета и да им кажа какво сме сгрешили с ПСЖ", каза той на пресконференцията си преди сблъсъка с "небесносините".

Тухел е първият треньор в историята с поредни финали с различни отбори, а от друга страна Пеп Гуардиола ще се бори за третия си трофей и първи от 10 години насам. Германецът обаче предупреди, че това не е противопоставяне на треньори, а на два отбора.

"Това не е тенис мач. Сити ще излезе срещу нас не с 1, а с 11 души. Ние пък ще опитаме да се възползваме от опита и куража, които натрупахме през последните няколко месеца. Но да, истина е, срещу Пеп винаги се играе много трудно. Той винаги е създавал побеждаващи отбори и този случай не е различен", допълни още специалистът.