Мениджърът на Челси Томас Тухел отчете невисокото качество на играта в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Порто, но е удовлетворен, че воденият от него тим спечели войната и е на полуфинал. Челси отстъпи с 0:1, но успехът с 2:0 в първата среща се оказа решаващ за крайния успех.

 "Беше много тежък мач. Може би не стана най-интересният за гледане, но от тъчлинията изглеждаше много напрегнат, интензивен и бърз. Започнахме трудно, защото не успявахме да се измъкнем от пресата на Порто, но с времето заиграхме по-добре. Защитавахме се добре, създадохме повече възможности за гол и като цяло 0:0 щеше да е по-справедлив резултат, но като цяло заслужено отстранихме съперника след 180 минути игра", започна наставникът.

"Нямам предпочитан съперник за 1/2-финалите, но като цяло не обичам в Шампионската лига да играя срещу отбор от вътрешното първенство. Определено нищо не е решено между тези два отбора и ще ми е интересно да гледам реванша, а от позицията на полуфиналист това ще е истинско удоволствие. Всичко е възможно, Ливърпул е силен домакин", коментира Тухел.