Треньорът на Челси Томас Тухел говори на прескоференцията преди предстоящия мач срещу Динамо Загреб от Шампионска лига. Германецът потвърди и че новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг е готов да дебютира за новия си отбор, независимо като титуляр или от резервната скамейка.

„Денис Закария и Обамеянг са налични за мача. Обамеянг имаше тест с маска, чувстваше се добре, тренира нормално, тогава, ако всичко е наред днес, и двамата ще са въвлечени“, сподели Тухел.

Треньорът на Челси беше помолен и да коментира първите си впечатления от габонския нападател.

„Той е много амбициран, много фокусиран и е гладен да играе за нас и да се докаже какъв играч е. Затова е тук, това почувствахме от първия момент и той е с радост поканен да се докаже в мача с Динамо Загреб. Ако има проблем с маската, няма да играе, разбира се, но нямаше пречки вчера и се надявам, че няма да има такива и днес. Дали е готов да започне? Разбира се. Но не може да играе 90 минути, важно е какво решение ще вземем колко минути ще играе. Ясно е, че има нужда от минути, за да подобри ритъма и фитнеса си, така че от нас зависи да намерим решение, ако влезне като резерва или започне от първата минута“ , завърши германският специалист.