Отборът на Челси надви Краснодар с 4:0 в ранен сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига. Въпреки разгромния резултат, "сините" определено не изиграха най-добрата си среща. В 14-ата минута Жоржиньо изпусна дузпа, след като топката срещна гредата, но в 37-ата "сините" откриха с гол на Калъм Хъдсън-Одой. През втората част Тимо Вернер бе точен от дузпа и оформи класическия резултат за Челси, а в края на мача Кристиан Пулишич сложи точка на спора. 

Своето място в ложите на стадионa бе заел и самият собственик на лондончани - Роман Абрамович. Това бе първият мач на "сините" от година и половина насам, който руският олигарх гледа на живо. 


Домакините стартираха ударно и можеха да открият резултата още в 4-ата минута. Данил Уткин намери пространство на границата на наказателното поле и отправи удар към вратата на Едуард Менди, но новото попълнение на "сините" се справи и улови. 

Челси отвърна с мощен удар на Хаким Зиеш, който успя да залъже противниковата отбрана, но ударът му не затрудни Матвей Сафонов. 

В 14-ата минута Тимо Вернер бе повален на земята от свой съперник и съдията наду свирката за нарушение. Жоржиньо обаче не се справи с изпълнението от бялата точка, след като ударът му разтресе лявата греда. 

Малко по-късно Уткин се свлече в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

В крайна сметка в 37-ата минута Челси откри резултата чрез Калъм Хъдсън-Одой. Английският талант овладя добро подаване и намери пространство на границата на наказателното поле, и с хитър удар преодоля стражът на руснаците и прати топката във вратата му. След преглед с ВАР заради съмнения за засада попадението все пак бе зачетено и "сините" поведоха с 1:0. 

Началото на втората част ни направи свидетели на истинска драма в наказателното поле на Челси. Първо мощният удар на Юри Газински разтресе напречната греда на Менди, а след тотално разбъркване последва удар на Мартинович, но вратарят на "сините" се отличи с блестяща намеса и опази вратата си. 

Натискът на Краснодар се задържа и след час игра Евгений Гернов отправи удар от воле, но за щастие на гостите той бе неточен. 

Челси се посъбуди и в 66-ата минута Хаким Зиеш си освободи пространство и отправи бърз, но твърде лек удар в средата на целта, който бе лесно уловен от Матвей Сафонов.

В 75-ата минута влезлият от пейката Кристиан Пулишич изрита топката към вратата, но тя се удари в ръката на Мартинович, което доведе до втора дузпа за Челси в срещата. Този път зад топката застана Тимо Вернер, който бе безкомпромисен и покачи на 2:0 за "сините". 


Краснодар сякаш се отказа да гони дори почетно попадение и десетина минути преди края Хаким Зиеш оформи класическия резултат за Челси в първия си мач като титуляр. Нидерландецът засече добро подаване в наказателното поле и заби топката в долния десен ъгъл на Сафонов, отбелязвайки дебютното си попадение. 

В последната минута от редовното време Пулишич окончателно сложи точка на спора. Американският национал бе оставен непокрит в наказателното поле и оформи крайното 4:0.


Така "сините" оглавиха класирането в своята Група Е и вече имат 4 точки в своя актив. Краснодар, от своя страна, остана с една-единствена точка. 


Краснодар - Челси  КР 0:4
0:1 Калъм Хъдсън-Одой 37'  
0:2 Тимо Вернер (д.) 76'
0:3 Хаким Зиеш 80'
0:4 Кристиан Пулишич 90'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Краснодар: 39. Матвей Сафонов, 18. Евгений Чернов, 4. Александр Мартинович (к), 31. Кайо Панталеан, 28. Игор Смолников, 52. Тони Вилена, 47. Данийл Уткин, 6. Кристиан Рамирес, 8. Юри Газинский, 14. Крисофър Олсон, 33. Маркъс Берг

Треньор: Мурад Мусаев 

Челси: 16. Едуард Менди, 21. Бен Чиуел, 15. Курт Зума, 2. Антонио Рюдигер, 28. Сесар Аспиликуета (к), 17. Матео Ковачич, 5. Жоржиньо, 20. Калъм Хъдсън-Одой, 29. Кай Хавертц, 22. Хаким Зиеш, 11. Тимо Вернер

Треньор: Франк Лампард

Съдия: Али Палабъйък, Турция
Стадион: "Краснодар", Краснодар