Тимът на Челси разби с 3:0 италианския шампион Милан в двубой от третото завъртане на груповата фаза в Шампионска лига. „Сините“ показаха по-добра игра и през първата част срещу „росонерите“, но успяха да отбележат само един път чрез Уесли Фофана. През второто полувреме Пиер-Емерик Обамеянг и Рийс Джеймс вкараха две попадения във вратата на миланския гранд в рамките на само 4 минути.

По този начин отборът, воден от Греъм Потър се изкачи на второ място в групата с 4 точки. На върха е РБ Залцбург с една повече, а последен е Динамо Загреб с 3 пункта. „Дявола“, който пристигна в Лондон без цели 9 футболисти, остава трети със същия точков актив като английския клуб.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Челси Милан

източник: Sofascore.com


Срещата започна доста динамично, като двата тима размениха по няколко атаки. В 5-ата минута Татарушану направи страхотно спасяване, след като Маунт с далечен удар намери долния ляв ъгъл на пазената от него врата.

В 23-ата минута отново румънският страж за втори път трябваше да се намесва - Тиаго Силва се извиси над всички и стреля, но опитният вратар изби в ъглов удар.

Точно след този корнер румънският вратар бе преодолян. Тиаго скочи най-високо отново и стреля с глава, а Татарушану спаси, но последва кратко разбъркване, от което най-съобразителен излезе Уесли Фофана.

Лондонският тим отбеляза и втори гол с много красив прехвърлящ удар на Маунт, но се оказа, че в хода на атаката английският национал е бил в засада и така попадението не бе зачетено. 

В първата минута от добавените на първата част Стърлинг се отскубна от италианската отбрана и можеше да нанесе втори удар на "Дявола", но страхотна намеса на Томори с шпагат предотврати сигурен гол. Три минути след това Крунич от чиста позиция, на полупразна врата, не успя да изравни резултата. Атаката за това положение премина през Леао, който проби отляво и Де Кетелар, който пък стреля, но Кепа спаси и така топката се озова у босненеца.

Десетина минути след началото на второто полувреме Обамеянг наказа един от бившите си клубове. Габонецът се възползва от полувисоко центриране на Джеймс и лоша намеса на Томори, и отблизо наказа Татарушану.

Едва 4 минути след удвоването на резултата Челси отбеляза и трети гол. "Сините" отнеха дълбоко в половината на Милан, а когато топката попадна у Рийс Джеймс, английският халфбек я прати с много мощен удар в близкия ъгъл за 3:0.

До края на срещата темпото на "Стамфорд Бридж" доста се уби, като домакините напълно нормално не атакуваха особено, а италианците нямаха и капацитет за това да търсят поне почетно попадение с оглед пълния лазарет на Миланело. Стефано Пиоли вкара в игра доскоро контузени играчи като Анте Ребич и Дивок Ориги, но и двамата не допринесоха особено и резултатът се запази.


FT / Челси - Милан 3:0

1:0 Уесли Фофана 24`

2:0 Пиер-Емерик Обамеянг 56`

3:0 Рийс Джеймс 60`

Челси: Кепа Арисабалага, Уесли Фофана, Тиаго Силва, Калиду Кулибали, Рийс Джеймс, Рубен Лофтъс-Чийк, Матео Ковачич, Бен Чилуел, Мейсън Маунт, Рахийм Стърлинг, Пиер-Емерик Обамеянг

Наставник: Греъм Потър

Милан: Чиприан Татарушану, Сержиньо Дест, Пиер Калулу, Фикайо Томори, Фоде-Бало Туре, Исмаел Бенасер, Сандро Тонали, Шарл де Кетеларе, Раде Крунич, Рафаел Леао, Оливие Жиру

Наставник: Стефано Пиоли