Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че възпитаниците му са заслужавали да победят Атлетико Мадрид в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата на „Стамфорд Бридж“ завърши при 1:1, а по този начин „сините“ финишираха на второ място в група „С“ с 11 точки. С толкова разполага и лидерът Рома, който е с по-добри показатели.

„Дюшекчиите“ не успяха да намерят място във фазата на директните елиминации и така напролет ще се борят във втория по престиж турнира на Стария континент.

Челси изпусна Атлетико и първото място в групата

„Направихме голям мач, заслужавахме победата. Когато имаш ситуации, важно е да бележиш. Но съм доволен от това, че се класираме напред“, започна Конте.

Запитан за това има ли предпочитание за съперник на осминафиналите, италианският спец обясни: „Трябва да сме подготвени за всеки. Шампионската лига е най-силната надпревара“.

Що се касае до това коя надпревара ще бъде приоритет – Шампионската лига или Премиърлийг, Конте сподели: „Най-добрият път е да гледаме мач за мач. Непрекъснато повтарям – опитваме се да построим нещо значимо за бъдещето. Работим добре. Нужно е да го показваме и на терена“.