Челси трябва да бъде готов да "изстрада" мача в Барселона в сряда, ако иска да продължи напред в Шампионската лига, заяви мениджърът Антонио Конте.

Каталунците измъкнаха 1:1 в първия мач с гол на Лионел Меси, с което се сдобиха и с предимство за реванша.

"Когато играеш срещу отбор като Барселона, ти трябва да бъдеш на най-високото си ниво. Те са сред най-добрите в света и трябва да бъдеш готов да изстрадаш мача", коментира Конте. 

"Подобен беше и първият, в който бяхме почти перфектни. Ние обаче не разполагаме с огромен опит на това ниво, защото имаме много футболисти с един или два сезона в Шампионската лига. Но сме готови", добави италианецът. 

"Готови сме да изстрадаме този мач. Нужен ни е гол и когато получим шанс да вкараме, трябва да го направим", продължи той.

Конте засипа с похвали свой полузащитник

Барселона владееше топката през по-голямата част от първия мач, но в крайна сметка Челси може да съжалява повече за изпуснатата победа. "Барселона обожава да владее топката и го прави най-вече като домакин, така че ние трябва да бъдем концентрирани и безкрайно търпеливи. Трябва да чакаме нашите възможности и да се възползваме от тях, когато те дойдат", каза още Антонио Конте.