Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета потвърди, че отборът не може да си позволи да зачеркне възможността да се класира в Шампионската лига чрез място в Топ 4 във Висшата лига. Отборът на лондончани допусна поражение с 0:2 в неделя от Евертън, което породи съмнения в способността на тима от „Стамфорд Бридж” да се намести в четворката, макар че разликата е едва три точки осем кръга преди края.

На всичко отгоре Челси имат шанса да триумфират в Лига Европа, което също ще даде шанс на отбора да намести сред 32-та отбора в груповата фаза на ШЛ през идния сезон. На четвъртфиналите в европейската надпревара „сините” ще срещнат Славия Прага, като победителят ще играе с победителя измежду Бенфика и Айнтрахт Франкфурт за място на финала в Баку тази година. Въпреки тази теория  - Дейв, както е наричан от феновете и съотборниците в Челси, (бел.ред: Сесар Аспиликуета) потвърди, че няма възможност Челси да се предаде в борбата за Топ 4.

„Пропуснахме възможността да вземем точките през този уикенд. Когато става това, ти се поставяш в дискомфортна зона”, сподели той.

„Има много мачове, които ще изиграем във Висшата лига и ще се борим докрай, за да сме в Топ 4 в Англия”, продължи капитанът.

„Не виждам Лига Европа да е единствената ни възможност да играем догодина в Шампионската лига. Мястото на Челси в Премиършип не е това, което е сега и не можем да го приемем. Да, Лига Европа е възможност, както и трофей, но ние не сме толкова далеч от четворката в Англия, за да не се борим и там. Ако бяхме спечелили последните си два мача преди националната пауза, тогава щяхме да говорим как сме се класирали за ШЛ. Разбира се, че щеше да е по-добре с пет точки отгоре”, коментира още испанският бранител.