Испанецът Антонио Мигел Матеу Лаос ще ръководи финала в Шампионската лига между английските Манчестър Сити и Челси, обяви УЕФА.

Двубоят ще се играе на 29 май от 22:00 часа българско време, а до часове се очаква и окончателното решение на УЕФА къде точно ще се проведе срещата.

44-годишният Матеу Лаос е международен рефер от 2011 година, като за него това ще бъде първи финал в Шампионската лига. През 2019 година той бе четвърти съдия на финала между Ливърпул и Тотнъм в Мадрид. Реферът е известен с това, че често декорира футболистите с жълти картони.

През този сезон той ръководи шест мача от турнира, като последният от тях бе успехът на Пари Сен Жермен с 3:2 над Байерн Мюнхен като гост в четвъртфиналите. През юни и юли испанецът ще ръководи и мачове от европейското първенство по футбол. 

Помощници на Матеу Лаос ще бъдат сънародниците му Пау Себриан Девис и Роберто Диас Перес дел Паломар. Четвърти съдия е друг испанец - Карлос дел Серо Гранде. За системата ВАР ще отговаря друг испанец - Алехандро Хосе Ернандес Ернандес, а негови помощници ще бъдат испанците Хуан Мартинес Мунуера и Иниго Прието Лопес де Сераин и полякът Павел Гил.

УЕФА обяви и името на съдията, който ще свири финала в Лига Европа между испанския Виляреал и английския Манчестър Юнайтед. Срещата ще бъде ръководена от французина Клеман Тюрпен.