Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали играчите си за играта им във финала в Шампионската лига с Челси, въпреки загубата с 0:1 в Порто.

Поражението не позволи на „гражданите” да запишат така мечтания требъл, след като триумфираха с титлата в Англия и взеха Купата на Лигата.

Ето какво сподели специалистът след мача в Португалия:

„Избрах най-добрия състав. Опитах се да избера най-добрия състав, за да спечелим мача. Не успяхме да пробием линиите им през първото полувреме. През втората час нещата бяха доста по-добре. Не се играе лесно срещу отбраната на Челси. Имахме проблеми с дългите топки, както и с втората топка. В такива моменти имаш нужда от вдъхновение. Въпреки това ще кажа, че ние имахме невероятен сезон. За съжаление не успяхме да спечелим днес”.

„Опитахме се, но не успяхме и затова ще работим още по-усилено. Беше един труден мач. Мисля, че изиграхме добър финал, като се има предвид че се класиране за първи път. Показахме кураж, особено през второто полувреме. Момчетата дадоха всичко. Искам да ги поздравя за изключителния сезон и за мача, който изиграха днес. Решенията се взимат, за да спечелиш даден мач. През втората част Челси имаше само една контраатака с Пулишич. Челси е добър отбор, но ние се борихме перфектно с тях. Заслужавахме да отбележим един гол през втората част, но не успяхме”.