Мачът срещу Барселона със сигурност е бил по-специален за халфа на Челси Сеск Фабрегас. Той израсна в "Ла Масия", после игра за първия отбор на каталунците след дълъг престой в Арсенал, за да си тръгне от тях в посока "Стамфорд Бридж". 

Но колкото и да обича Барселона, сега той се изправи срещу родния си клуб със синия екип и изрази нещастието си от резултата в тази среща. Тя приключи наравно 1:1, но лондончани имаха по-чистите положения. 

"Срамота е този резултат. Ние следвахме плътно нашия план, всичко се развиваше според него, играхме като истински отбор и създадохме шансовете си, а Уиллиан трябваше да отбележи хеттрик. И въпреки всичко се прибираме тъжни след получения резултат."

"Развръзката обаче все още е отворена, ще имаме нужда от още един отличен мач и на "Камп Ноу", за да продължим напред. Тежко се играе срещу отбор, който държи топката 70% от времето, но това показва характер. Ако се защитаваме 90 минути на "Камп Ноу", ще се самоубием. Затова трябва да играем играта си и да преследваме победата", заяви Фабрегас.