Тами Ейбрахам заяви, че Челси е готов да се изправи срещу всеки съперник в Шампионската лига, след като тимът достигна фазата на осминафиналите в надпреварата.

Нападателят отбеляза 13-ия си гол за сезона във всички турнири при успеха у дома над Лил с 2:1 във вторник вечер, помагайки на Франк Лампард и компания да продължат напред в турнира. Лондончани ще разберат противника си в следващата фаза идния понеделник, когато ще се тегли жребият в Нион от 13:00 часа българско време.

„Това е вълнуващо, много вълнуващо. Никога не отстъпваме пред предизвикателство. Искаме да играем срещу най-добрите отбори в света и да играем на най-добрите стадиони. Без страх. Готови сме за всеки съперник. Ще бъде страхотно, ако се паднем на „Камп Ноу“ или някъде, където не стъпвал досега през кариерата ми“, започна той.

Независимо че надиграха Лил във вторник, Челси завърши втори в група Н зад Валенсия, който изненадващо надигра като гост Аякс с 1:0, за да елиминира миналогодишните полуфиналисти в ШЛ от надпреварата. Това означава, че „сините“ ще играят с отбор, завършил на челна позиция в своята група, като освен Барселона, сред вероятните съперници на клуба са Ювентус, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен.

„Още след първия ни мач в турнира осъзнахме колко голяма надпревара е Шампионската лига. За нас е огромен успех, че достигнахме до осминафиналите. За мен самият, това означава всичко – сбъдната мечта, защото като малък наблюдавах турнира по телевизора, а сега играя в него. Сега обаче трябва да се концентрираме върху Висшата лига до Нова Година, защото ни предстоят важни мачове“, завърши Ейбрахам. „Сините“ приемат у дома Борнемут в събота в двубой от 17-ия кръг. /БГНЕС