Челси е поредният тим, класирал се за осминафиналите в Шампионската лига. Лондончани стигнаха до тази фаза в тежката група с конкуренцията още на Рома и Атлетико Мадрид след втора победа над аутсайдера Карабах. 

Този път английският шампион надделя с 4:0 в Азербайджан и е недостижим за "дюшекчиите" от испанската столица, които са трети. Всичко в тази битка приключи още преди почивката. 

Еден Азар откри резултата от дузпа в 21-та минута, при която беше изгонен и Рашад Садигов от състава на домакините. Така всичко приключи, още преди да е започнало. А с гола на Уилиан в 37-та минута точката беше сложена окончателно в този спор.

В края на мача само беше оформен крайният резултат с попаденията 17 минути преди края на Сеск Фабрегас от нова дузпа и на Уилиан в 85-та минута, увенчал страхотната си игра с втори гол. 

Мачът започна в много добро темпо и всъщност Карабах беше отборът, който първи изпусна златна възможност. В 13-та минута Мичел нацели напречната греда, а при добавката от вратарското поле Ричард стреля малко над вратата. 

От този момент нататък започна рециталът на Челси. Първо Уилиан изпусна чиста възможност в 16-та минута, но в 20-та се измъкна зад защитата и се беше устремил към вратата. Тогава Рашад Садигов го побутна и реферът посочи дузпа. Той обаче показа ненужно голяма строгост и отстрани играча на азерите с директен червен картон. 

По принцип Садигов беше последен в отбрана и спря голова атака, но според новите правила на ФИФА подобно наказание може и да не се наложи, защото е твърде сурово - дузпа с червен картон. Но той реши така, а от 11-те метра Еден Азар запази хладнокръвие и откри резултата - 1:0 за Челси. 

Последваха още няколко интересни ситуации пред вратата на Карабах, но гол не падна до 37-та минута. Тогава Азар и Уилиан направиха страхотно двойно подаване пред наказателното поле, белгиецът пусна с пета за бразилеца и останал сам срещу вратаря той мушна топката покрай него за 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, а азерите нямаха възможност да отговорят след нея. Англичаните се забавляваха и правеха, каквото поискат. Педро Родригес и Еден Азар се скъсаха да пропускат в началото и средата на втората част. Време за още голове обаче имаше достатъчно. 

В 73-та минута Челси получи и втора дузпа, като тя беше реализирана от Сеск Фабрегас, за да бъде оформена класиката. Гардът на домакините съвсем падна и до края те бяха само боксова круша. Алваро Мората изпусна два чисти шанса, но това не стори Уилиан. 

Бразилецът, който направи невероятен мач, се разписа за крайното 4:0 пет минути преди края. Тогава той получи една топка пред наказателното поле от Педро и с прецизен шут опъна мрежата за четвърти път. 

Това беше и крайният резултат, а с него Челси събра 10 точки на върха, недостижим за Атлетико и Карабах, останал с 2. Въпросът само е дали този актив ще е достатъчен и за първото място в групата за лондончани.