Капитанът на Аякс Душан Тадич остана недоволен от съдията Джанлука Роки, който по неговите думи е „откраднал“ победа от ръцете на Аякс. Срещата между холандците и Челси завърши 4:4. Гостите имаха три гола аванс малко след началото на второто полувреме, но останаха с девет души след като бяха показани втори жълт и съответно червен картон на Дейли Блинд и Жоел Велтман. „Сините“ получиха и доста спорна дузпа малко след това. В края на срещата лондончани дори можеха да стигнат до победата.

„Ние бяха много по-добри. Водехме с 4:1 и всичко беше под контрол и тогава един човек открадна всичко от нас. Разочарованието е голямо, защото играхме страхотен футбол, но един човек дойде и ни открадна всичко“, заяви Тадич.

„Видяхме фаул срещу Дейли Блинд, след това нямаше втори жълт за Блинд и за Жоел Велтман и нямаше дузпа. Никога досега през живота ми не бях виждал такова тройно наказание, никога. Но всичко започна с фаул срещу Дейли Блинд, мисля, че беше фаулиран от Пулишич“, добави сърбинът.

„Разочарованието е голямо. Не искам да се оплаквам повече, не обичам да говоря за други хора. Трябваше да говорим само как Аякс игра толкова по-добре от Челси, но не можем заради един човек, който разруши всичко“, заяви още Тадич.