Отборите на Челси и Севиля не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в първи мач и за двата тима от група E на Шампионската лига. Двата състава изиграха хубав тактически двубой, който обаче не предложи много чисти голови ситуации и закономерно завърши без попадения.   


Гостите стартираха по-уверено и първи се опитаха да застрашат една от двете врати, след като Лукас Окампос стреля опасно отляво в наказателното поле, но се оказа, че е бил в засада.    

В петата минута Тимо Вернер разтегли надясно за Рийс Джеймс, който центрира остро в наказателното, но Диего Карлос протегна крак и блокира опасността.

В 19-ата минута Неманя Гудел засече с глава от около точката за дузпа центриране в наказателното поле, но блестящо спасяване направи Едуард Менди, който запази вратата си без попадение. 

 В 31-ата минута Рийс Джеймс центрира отдясно в наказателното поле, където Диего Калос не успя да изчисти по най-добри начин и топката стигна до Тимо Вернер, който стреля, но в ръцете на Боно. 

В последната минута от първата част Сусо засече с глава центриране отдасно, но покрай вратата на Менди. В продължението на първите 45 минути Лукас Окампос опита удар по земя извън наказателното поле по земя, но слабо и в ръцете на стража на "сините". 

Три минути след началото на втората част Бен Чилуел изпълни ъглов удар, а Курт Зума успя да нанесе изстрел с глава, топката рикошира в играч на Севиля и попадна в ръцете на Боно.

В 56-ата минута Вернер опита удар от средна дистанция, но без проблеми за вратаря на Севиля.

Две минути след това Рийс Джеймс центрира отдясно в наказателното поле, където на далечната греда Чилулел засече с глава, но Боно успя да улови.

Малко след това Хаким Зиеш влезе на мястото на Мейсън Маунт в състава на домакините. Матео Ковачич пък смени Жоржиньо.

В 67-ата минута „андалусийци“ бяха близо до попадението след статична ситуация. Иван Ракитич центрира заучено от корнер, а на границата на наказателното поле Жоан Жордан стреля опасно от воле, но топката премина на сантиметри над напречната греда.   

До края на двубоя двата тима продължиха с надлъгването, но до нещо по-опасно така и не се стигна и двубоят завърши при равен резултат. 


ЧЕЛСИ – СЕВИЛЯ 0:0

Стартови състави на двата отбора:

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): 16. Едуард Менди – 24. Рийс Джеймс, 6. Тиаго Силва, 15. Курт Зума, 21. Бен Чилуел – 5. Жоржиньо (к), 7. Н’Голо Канте – 10. Кристиан Пулишич, 29. Кай Хавертц, 16. Мейсън Маунт – 11. Тимо Вернер

Старши треньор: Франк Лампард

СЕВИЛЯ (4-3-3): 13. Боно – 19. Маркос Акуня, 20. Диего Карлос, 3. Серхи Гомес, 16. Хесус Навас (к) – 6. Неманя Гудел, 25. Фернандо, 10. Иван Ракитич – 5. Лукас Окампос, 9. Люк де Юонг, 7. Сусо

Старши треньор: Юлиан Лопетеги

Главен съдия: Давиде Маса, Италия

Стадион: „Стамфорд Бридж“, Лондон, Англия