Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханс Флик не скри задоволството си от представянето на отбора при победата с 3:0 над Челси на "Стамфорд Бридж" в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига по футбол. След убедителния успех в Лондон баварците са абсолютни фаворити да продължат напред преди реванша на "Алианц Арена" на 18 март.

"Много съм доволен от представянето ни. Играхме солидно и показахме страхотно желание да се класираме за четвъртфиналите на най-силния континентален турнир. Това е и нашата първа цел. Ще правим стъпка по стъпка и ще видим докъде ще стигнем", коментира Флик.

"Мисля, че намерихме правилния начин и точните подавания, с които са се справим със защитата на Челси. Именно това ме прави много щастлив. Всички се представиха на ниво. Футболът е отборен спорт и Левандовски го показа. Ние отлично знаем неговите реализаторски умения, но в този мач, освен гола, той направи и две страхотни асистенции", допълни той.

Флик специално изтъкна и представянето на Томас Мюлер, на 19-годишния младок Алфонсо Дейвис и на Серж Гнабри, който вкара първите две попадения в двубой. / БТА