Челси постигна изключително ценна победа в първия 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига с Атлетико Мадрид. Лондончани стигнаха до минимален успех с 1:0 като гост, благодарение на фантастична задна ножица от Оливие Жиру, която успя да пробие иначе костеливата защита на кастилците.

Испанците бяха домакини в Букурещ заради строгите противоепидемични мерки, които забраняват на доста от европейските отбори да пътуват из континента. Въпреки домакинството да бе на неутрален терен, голът на англичаните ще има тежестта на такъв на чужд терен.

Така островитяните продължиха силната си серия, след като в последните 5 двубоя от Висшата лига са изгубили само 2 точки. „Дюшекчиите“ от своя страна пренесоха лошата си форма в Европа, тъй като в предишните 4 мача от Ла Лига имат едва една победа.

БТА
22 снимки


В 12-ата минута Кристенсен отправи първия удар в двубоя от далечна дистанция, но той бе над очертанията.

3 минути по-късно Суарес пусна успореден пас от аутлинията към далечната греда за Лемар, но той не успя да контактува добре с топката при засичането ѝ.

В 39-ата минута Вернер предодоля Савич в наказателното поле и шутира от 3-4 метра в близкия ъгъл, ала Облак парира.

В 41-ата минута Маунт получи центриране в пеналтерията от лявото крило, но изпълнението му бе средно между изстрел и подаване.

В 50-ата минута Мейсън Маунт този път отправи точен изстрел, но той бе блокиран.

8 минути след това Жоао Феликс бе намерен непокрит в пеналтерията и пробва със задна ножица да изненада Менди, но мерникът му изневери - аут.

В 60-ата минута Саул Нигес опита прехвърлящ удар от центъра, с който да елиминира излезлия напред Менди, но коженото кълбо мина вдясно от вратата.

Световният шампион Оливие Жиру вкара приказен гол от задна ножица в 68-ата минута. Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след консултация с ВАР се оказа, че Марио Ермосо е отклонил топката към французина и голът бе признат.

В 83-ата минута Тимо Вернер се откъсна по десния фланг на нападението и завърши соловата си акция с шут в близкия ъгъл, но не намери целта.


Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак, Йоренте, Савич, Фелипе, Ермосо, Кореа, Коке, Саул Нигес, Лемар, Жоао Феликс, Суарес

Резерви: Гърбич, Сан Роман, Кондогбия, Торейра, Ренан Лоди, Дембеле, Витоло, Кармейо, Гарсия, Санчес

Старши треньор: Диего Симеоне

 

Челси (4-3-3): Менди, Азпиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Маунт, Жоржиньо, Ковачич, Хъдсън-Одой, Жиру, Вернер

Резерви: Арисабалага, Кабайеро, Канте, Ейбрахам, Пулишич, Зума, Чилуел, Зиеш, Гилмор, Джеймс, Хавертц, Емерсон

Старши треньор: Томас Тухел

 

Стадион: "Арена Национал", Букурещ

Главен съдия: Феликс Брих